Fynske Fristelser august 2010, privatfoto

Vi, Maria og Jørgen, er et ældre par, der efter arbejdslivets stress og jag flyttede i 2006 ud på landet, for at holde geder, høns, gæs og bier. Til at starte med, har Jørgen dog genoptaget arbejde som murer hos en lokal murer­mester, men det er efterhånden nogen tid siden, at helbredet tvang han til at stoppe.

Vi fandt vores nye sted på på Sydfyn i nærheden af Faaborg, mellem marker, hegn og skov tæt ved havet og under den flotteste stjerne­himmel!

Havebiens bistader fik vi også flyttet fra Havevejen i Hørsholm til vores skønne husmands­sted på Sydfyn.

Bihuset (trugstade, norsk mål). Foto: © Maria Gram

De blev opstillet i den dejligste landbo­have med gamle, krogede æble­træer, samt på museums­område ved Kaleko Mølle, hvor vi i flere år fremover viste bierne frem for museums gæster ved de åbne arrangementer på møllen.

Flere blomster for bierne har i mange år været vores hjertesag, og vi har med bekymring set på, hvordan blomsterne forsvinder fra det danske landskab. Maria er derfor med i korpset af bivenlige instruktører i Danmarks Biavler­forening.

Tiden, der gik…

Maria har tidligere været meget aktiv i Faaborg og Omegns Biavler­forening, og i en kort periode også fungeret som næst­formand. Hun har undervist i biavl for begyndere, arrangeret møder og udstillinger, og var i flere år webmaster på foreningens og voksklubbens hjemme­sider.

Maria har desuden været aktiv i netværket Kvinder i Biavl og har designet net­værkets hjemme­side. Og det er også Maria, der står for vores anden hjemme­side: vildebier.dk, som hun fik startet ved årsskiftet 2010/2011 i forbindelse med den første danske biodiversitets­symposium.